Tel.: 0770 730 355
IMPORTANT!
In cadrul investigatiilor endoscopice, CONSULTATIA este GRATUITA!
Iasi: 0770 730 355
Preturi gastroenterologie:
Consultația cuprinde: anamneza, studierea documentației medicale anterioare a pacientului, interpretarea analizelor medicale, examenul fizic, stabilirea indicațiilor de explorare suplimentară (dacă este cazul), prescrierea de analize suplimentare (dacă este cazul), explicarea diagnosticului, elaborarea și explicarea dietei adecvate bolii, elaborarea și explicarea tratamentului medicamentos, stabilirea modului de urmărire a bolii (dacă este cazul). Foarte frecvent, consultația este completată de examenul ecografic al abdomenului. Durata consultației de gastroenterologie este de circa 30 minute.
Consultația de control este necesară la pacienții la care s-au prescris analize de sânge sau explorări radiologice complexe (computer-tomograf sau explorare prin rezonanță magnetică nucleară). Ea trebuie efectuata în maxim 30 de zile de la consultația inițială.
Include ecografia abdomenului superior (ficat, colecist, căi biliare, pancreas, splină), ecografia aparatului urinar (rinichi, vezică urinară) și ecografia pelvină (în anumite condiții). Pentru pacienții care se programează pentru consultația de gastroenterologie și efectuează și ecografia abdominală, prețul acesteia este de 150 RON.
Include ecografia abdomenului superior (ficat, colecist, căi biliare, pancreas, splină), ecografia renală și ecografie pelvină (în anumite condiții). La aceasta, se adaugă consultația de gastroenterologie, constând în anamneză, studierea documentației medicale anterioare a pacientului, interpretarea analizelor medicale, examenul fizic, stabilirea indicațiilor de explorare suplimentară (dacă este cazul), prescrierea de analize suplimentare (dacă este cazul), explicarea diagnosticului, elaborarea și explicarea dietei adecvate bolii, elaborarea și explicarea tratamentului medicamentos, stabilirea modului de urmărire a bolii (dacă este cazul). Durata procedurii este de circa 30 de minute.
Este inclusă evaluarea dinaintea explorării, interpretarea rezultatelor analizelor (dacă sunt prezentate de către pacient), explicarea amănunțită a procedurii, endoscopia propriu-zisă, recoltarea de biopsii (dacă este necesară). Pentru pacienții care se programează direct pentru endoscopie digestivă superioară, consultația de gastroenterologie este GRATUITĂ, astfel încât pacientul va primi la final diagnosticul complet împreună cu toate explicațiile legate de patologia constată endoscopic, tratamentul adecvat și indicațiile de regim alimentar. Durata explorării și consultației asociate este de circa 30 de minute.
Este inclusă evaluarea dinaintea explorării, interpretarea rezultatelor analizelor (probele de coagulare), explicarea procedurii, explicația polipectomiei colonoscopice (în eventualitatea în care aceasta va fi necesară), colonoscopia propriu-zisă, recoltarea de biopsii și efectuarea polipectomiei (dacă acestea sunt necesare). Prețul acoperă și toate consumabilele folosite în timpul procedurii (papuci de spital și halat – de unică folosință, gel anestezic, cearșafuri sterile etc). Pentru pacienții care se programează direct pentru colonoscopie, consultația de gastroenterologie este GRATUITĂ, astfel încât pacientul va primi la final toate explicațiile legate de patologia constatată, tratamentul adecvat și indicațiile de regim alimentar. Durata explorării și a consultației asociate este de circa 60 de minute.
- Costul polipectomiei și al analizei anatomo-patologice nu este inclus în prețul colonoscopiei.
Reprezintă explorarea parțială a colonului (ultimii 60 de centimetri), indicată la pacienții diagnosticați anterior cu o patologie la acest nivel și care nu necesită colonoscopie totală. În anumite condiții, rectosigmoidoscopia poate fi efectuată și fără o pregătire prealabilă a colonului. Este inclusă evaluarea dinaintea explorării, interpretarea rezultatelor analizelor (probele de coagulare), explicarea procedurii, explicația polipectomiei colonoscopice (în eventualitatea în care aceasta va fi necesară), explorarea propriu-zisă, recoltarea de biopsii și efectuarea polipectomiei (dacă acestea sunt necesare). Prețul acoperă și toate consumabilele folosite în timpul procedurii (papuci de spital și halat – de unică folosință, gel anestezic, cearșafuri sterile etc). Pentru pacienții care sunt programați direct pentru rectosigmoidoscopie, consultația de gastroenterologie este GRATUITĂ, astfel încât pacientul va primi la final toate explicațiile legate de patologia constatată, tratamentul adecvat și indicațiile de regim alimentar. Durata explorării și a consultației asociate este de circa 60 de minute.
- NB. Costul polipectomiei și al analizei anatomo-patologice nu este inclus în prețul colonoscopiei.
Prețul include recoltarea, costurile de transport, costurile de prelucrare a piesei, analiza propriu-zisă și explicarea rezultatelor pentru pacient. Biopsiile recoltate sunt analizate de către cei mai buni medici anatomo-patologi din Iași, în laboratorul DMD NEW PATH, iar rezultatul este disponibil în maxim 5 zile.
Prețul include polipectomia propriu-zisă cu utilizarea ansei de polipectomie și folosirea tehnicilor de hemostază endoscopică, atunci când acestea sunt necesare, acoperind toate materialele necesare: ac de injectare, soluții medicamentoase, 1 sau 2 clipuri hemostatice. TOATE MATERIALELE MENȚIONATE SUNT DE UNICĂ FOLOSINȚĂ. Analiza anatomo-patologică a polipului este obligatorie, fiind singura în măsură să stabilească exact tipul de țesut tumoral scos, fapt care are consecințe foarte importante asupra atitudinii terapeutice ulterioare și protocolului de urmărire.
IMPORTANT: În situația în care polipectomia multiplă este necesară, cu scopul eliminării tuturor polipilor din colon, pacientul achită doar prețul unei singure proceduri!
- NB. Costul examenului anatomo-patologic nu este inclus în prețul polipectomiei, fiind de 150 RON pentru fiecare formațiune tumorală rezecată endoscopic.
Prețul include rezectia propriu-zisă a leziunilor de dimensiuni mai mari de 3 cm sau care au un pedicul gros, cu risc mare de hemoragie post-rezectie. Sunt incluse in pret utilizarea ansei de polipectomie, acului de injectare si a soluțiilor medicamentoase specifice, precum și folosirea tehnicilor de hemostază endoscopică, cu materiale speciale: 3 sau mai multe clipuri hemostatice sau ansa detașabila de tip endo-loop. TOATE MATERIALELE MENȚIONATE SUNT DE UNICĂ FOLOSINȚĂ. Analiza anatomo-patologică a polipului este obligatorie, fiind singura în măsură să stabilească exact tipul de țesut tumoral scos, fapt care are consecințe foarte importante asupra atitudinii terapeutice ulterioare și protocolului de urmărire.
- NB. Costul examenului anatomo-patologic nu este inclus în prețul polipectomiei, fiind de 150 RON pentru fiecare formațiune tumorală rezecată endoscopic.
Prețul include polipectomia propriu-zisă cu utilizarea pensei de tip „hot-biopsy forceps”. Analiza anatomo-patologică a polipului este obligatorie, fiind singura în măsură să stabilească exact tipul de țesut tumoral scos, fapt care are consecințe foarte importante asupra atitudinii terapeutice ulterioare și protocolului de urmărire.
IMPORTANT: În situația în care polipectomia multiplă este necesară, cu scopul eliminării tuturor polipilor din colon, pacientul achită doar prețul unei singure proceduri!
- NB. Costul examenului anatomo-patologic nu este inclus în prețul polipectomiei, fiind de 150 RON pentru fiecare formațiune tumorală rezecată endoscopic.
Anestezia generală (analgo-sedare profundă) se efectuează la cerere, în cadrul explorărilor endoscopice, la pacienţii care nu au contraindicaţie. Avizul favorabil al medicului anestezist care va asista pacientul în timpul proceduriieste necesar. Ea presupune administrarea intravenoasă de Propofol, dar nu necesită intubare şi nu determină paralizia generală a musculaturii, revenirea după anestezie fiind foarte rapidă (câteva minute), într-o cameră de relaxare personală, special prevăzută pentru acest scop. Costul procedurii include preţul substanţelor administrate, materialele sanitare de unică folosinţă utilizate, monitorizarea parametrilor vitali în timpul procedurii şi recuperării complete a stării de constienţă, precum şi supravegherea clinică pentru următoarele 30 de minute.
Testul rapid al ureazei este un test foarte util, care pune în evidență prezența bacteriei Helicobater pylori în stomacul pacientului. Avantajele testului sunt multiple: simplu, nedureros, rapid (rezultat în maxim 10 minute), diagnostichează 100% infecția, arată prezența reală a bacteriei (nu are rezultate fals pozitive, care se obțin frecvent la proba de sânge). Testul este indicat mai ales persoanelor cu simptome persistente sau recurente, cu multiple cure de eradicare a Helicobacter pylori, cu antecedente de ulcer, cu istoric personal sau familial de cancer gastric sau cu stomac operat (indiferent de motivul operatiei).
- NB. Testul rapid al ureazei presupune efectuarea endoscopiei digestive superioare, costul său fiind adăugat prețului acesteia.
Analiza corporală reprezintă evaluarea structurii corporale cu ajutorul analizorului corporal TANITA INNERSCAN BC601. În cadrul ei, se determină înălțimea și greutatea pacientului, structura corpului (procentele de grăsime, gradul de încărcare cu grăsime al organelor interne, gradul de hidratare, cantitatea de masă musculară) și vârsta biologică. Ea poate fi efectuată și în afara consultației/monitorizării de nutriție. Prețul include efectuarea analizei propriu-zise, cu explicarea rezultatelor și a posibilităților de evoluție a sănătății pacientului, în funcție de rezultate. Durata efectuării analizei corporale este de circa 15 minute.
- NB. Analiza corporală efectuată în cadrul consultației/monitorizării nutriționale este GRATUITĂ.
Colorația intravitală presupune administrarea, în timpul explorării endoscopice, de substanțe medicamentoase speciale, cu scopul evidențierii unor leziuni histologice fine, care nu se pot observa corespunzător fără colorație sau marcarii unor leziuni prea mari pentru a fi rezecate endoscopic, in vederea unei facile recunoasteri de catre chirurg a zonei afectate. Metoda permite o mult mai bună observare și descriere a leziunilor mici ale mucoasei, precum și recoltarea de biopsii țintite, din zonele cu cea mai mare probabilitate de a oferi un diagnostic relevant. Folosirea coloranților intravitali nu prezintă nici un risc și nu produce durere in timpul sau după explorare; poate determina colorația mai închisă a scaunului, in zilele următoare explorării. Prețul include atât costul manevrei propriu-zise, cât și costul substanțelor folosite.
În cursul explorarilor endoscopice, se poate decela o hemoragie digestivă activă, care trebuie oprită. În acest scop, se pot folosi injectarea de adrenalină, electrocoagularea sau montarea de clipuri hemostatice. Prețul include efectuarea procedurii de hemostază și costul tuturor materialelor folosite (care sunt de unică folosință).
Preturi nutritie:
Consultația cuprinde: anamneza, studierea documentației medicale anterioare a pacientului, interpretarea analizelor medicale, analiza corporală (evaluarea structurii corporale cu ajutorul analizorului corporal TANITA INNERSCAN BC601), măsurarea circumferințelor importante, măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, interviul nutrițional, elaborarea și explicarea dietei PERSONALIZATE (în funcție de necesarul metabolic, patologia asociată și preferințele pacientului) – pe care pacientul o primește pe loc, consiliere motivațională, stabilirea programului de monitorizare. Durata consultației inițiale de nutriție este de circa 60 minute.
Consultația cuprinde: interpretarea analizelor medicale (dacă acestea nu au fost disponibile la consultația inițială sau au fost necesare și alte analize), analiza corporală (evaluarea structurii corporale cu ajutorul analizorului corporal TANITA INNERSCAN BC601), măsurarea circumferințelor importante, măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace (la pacienții depistați cu probleme la prima consultație), discutarea problemelor specifice programului de nutriție apărute de la ultima consultație și a soluțiilor lor, consiliere motivațională pentru depășirea problemelor, elaborarea de noi variante de masă – în funcție de preferințele pacientului. Durata monitorizării este de circa 30 minute.
Consultația de control este necesară la pacienții la care s-au prescris analize de sânge sau explorări radiologice complexe (computer-tomograf sau explorare prin rezonanță magnetică nucleară). Ea trebuie efectuata în maxim 30 de zile de la consultația inițială.